Αναγνώριση στη Γερμανία πτυχίων ,πιστοποιητικών και επαγγελμάτων





Δημοσιευω σημερα αυτο το αρθρο γιατι θελω να εχουμε μια συνολικη εικονα του τι χρειαζομαστε οταν ερχομαστε για δουλεια στη γερμανια.

Μια λεπτομερη σελιδα με τα καταλληλα εγγραφα και πως σας δινετε στον παρακατω συνδεσμο και που ισχυει για ολα τα πτυχια καθως πιστοποιητικων και επαγγελματων τεχνων.




Τι πρεπει να εχετε προετοιμασει και τι μεταφρασει καθως και τι επικυρωσει...
Ο συνδεσμος στα γερμανικα ειναι εδω http://www.migra-info.de/anerkennung-von-qualifikationen.html

Εδω επισης ριξτε μια ματια http://www.migra-info.de/was-will-ich.html για το τι πιθανοτητες και εργασιακες ευκαιριες εχετε καθως ριξτε αλλη μια ματια εδω http://www.migra-info.de/wie-und-wo-bewerbe-ich-mich.html για το πως βρισκετε μια εργασια.

Επισης σημαντικο ειναι να διαβασετε εδω http://www.migra-info.de/ist-mein-deutsch-gut-genug.html αν τα γερμανικα σας επαρκουν για την εργασια που ψαχνετε.

Επισης στη σελιδα εδω lokale Αngebote καντε ενα Ort auswählen
και βλεπετε τα Migrationsberatungsstellen δηλαδη γραφεια που σας πληροφορουν για θεσεις αλλοδαπων εργαζομενων.







πηγή από migra-info.de





....ειδικοτερα για τους γιατρους....



Για ήδη ειδικευμένους γιατρούς:


Αναγνώριση του ιατρικού τίτλου ειδικότητας για γιατρούς:Ειδικευμένοι γιατροί μπορούν να αφήσουν τον αποκτημένο σε μία χώρα μέλος της ΕΕ ιατρικό τίτλο ειδικότητας να αναγνωριστεί στη Γερμανία.

Η προϋπόθεση για αυτό είναι η χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε γιατρούς και η συμμετοχή ως μέλους σε έναν ιατρικό σύλλογο μίας χώρας. Για την αναγνώριση κάποιος χρειάζεται το εγχώριο δίπλωμα ιατρικης ειδίκευσης και επίσης και σε αυτή την περίπτωση μία βεβαίωση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων της ανώτατης υγειονομικής αρχής της πατρίδας, η οποία επικυρώνει, ότι η ιατρική ειδικότητα αντιστοιχεί στις βασικές απαιτήσεις της ΕΕ σύμφωνα με την οδηγία 2005/36/ΕΚ.
Η αίτηση για την αναγνώριση της ιατρικής ειδικότητας μπορεί να υποβληθεί ευκολότερα κατά κανόνα και επίσης και ο χρόνος επεξεργασίας περιλμβάνει μόνο 2-4 εβδομάδες.
Χωρίς την αναγνώριση του τίτλου ειδικότητας κάποιος μπορεί να εργαστεί ήδη ως βοηθός ιατρός, αυτός όμως πληρώνεται επίσης μόνο ως βοηθός ιατρος μέχρι την έκδοση του γερμανικού διπλώματος ιατρικής ειδικότητας.



Για ειδικευόμενους

Εχω κανει ειδικοτητα στην Ε.Ε.και κατα συνεπεια και στην Ελλάδα.Αναγνωριζεται;

§ Αν η ειδικοτητα εχει πραγματοποιηθει σε χωρα της Ε.Ε.και ειναι χορηγουμενη συμφωνα με τις ευρωπαικες οδηγιες τοτε αναγνωριζεται.
Βεβαια πρεπει να την αναγνωρισει ο ιατρικος συλλογος καθε κρατιδιου,να δει συμφωνα με το αναλυτικο προγραμμα σπουδων της ευρωπαικης χωρας της ευρωπαικης ενωσης αν ταιριαζει μ'αυτο της γερμανιας.Εχει το δικαιωμα να ζητησει επιπλεον χρονο
ειδικευσης αν θεωρησει οτι υπαρχει κενο στην ειδικευση.

§ Αν εχετε κανει βεβαια καποιο μερος της ειδικοτητας σε χωρα ευρωπαικης ενωσης τοτε παλι χρειαζεστε να αναγνωρισετε το μερος που εχετε παρακολουθησει και μετα να συνεχισετε το υπολοιπον της ειδικοτητος σας και μετα να συμμετεχετε στις εξετασεις για την χορηγηση του τιτλου της ειδικοτητος σας σε
εναν ιατρικο συλλογο ενος κρατιδιου της γερμανιας.



..... ή για όσους σκεφτονται να αρχισουν διαβάστε αναλυτικά ειδικότητα στη Γερμανία .