Μετανάστευση πού;




Γερμανία: Η «σιδηρά κυρία»

Aποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανικές δυνάμεις του κόσμου. Η δημοσιονομική πειθαρχία (που εξασφαλίζεται και συνταγματικά) σε συνδυασμό με τις πιέσεις στους μισθούς τα τελευταία χρόνια, έκαναν τη χώρα σε μια περίοδο συστημικής κρίσης να απολαμβάνει αξιοζήλευτους ρυθμούς ανάπτυξης.

Το 2005, η Γερμανία αναθεώρησε το νομικό πλαίσιο για τη μετανάστευση με στόχο να ενθαρρύνει τους εργάτες με υψηλά προσόντα να εγκατασταθούν στο έδαφός της. Η ζήτηση είναι υψηλή για επιστήμονες από τον χώρο των θετικών επιστημών (φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι), μηχανικοί, ακαδημαϊκοί και επιστημονικό προσωπικό. Αν είστε ανειδίκευτοι εργάτες ή εργάτες χαμηλών δεξιοτήτων θα δυσκολευτείτε. Φυσικά για τους Έλληνες, όπως και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες οι περιορισμοί στην ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση είναι ελάχιστοι λόγω της Συνθήκης του Σένγκεν.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετανάστευση στη Γερμανία κάντε κλικ
εδώ.






Νορβηγία: Το βασίλειο του Βορρά

Το βορειότερο βασίλειο της Ευρώπης, είναι διάσημο για τα βουνά του, τα περίφημα φιόρδ αλλά και για το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων του, λόγω της ανακάλυψης πετρελαίου τη δεκαετία του 1960. Η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΖΕΣ ενώ δύο φορές η χώρα απέρριψε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σαν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, οι Έλληνες δεν χρειάζονται βίζα για εγκατάσταση και εργασία στη Νορβηγία, καθώς μπορούν με μια απλή εγγραφή να εγκατασταθούν για διάστημα τριών μηνών στη χώρα και να αναζητήσουν εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετανάστευση στη Νορβηγία κάντε κλικ
εδώ.

απόσπασμα από το άρθρο iefimerida.gr το βρίσκετε ΕΔΩ .