Αρκετοί οι γιατροί στην Αυστρία ή έλλειψη;




Υπάρχουν αρκετοί γιατροί στην Αυστρία; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι πολλοί απόφοιτοι φευγουν από τη χώρα, το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για  τους γιατρους θα μπορούσε να αποκλίνει ήδη μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.
 




Στην Αυστρία, ο αριθμός των ιατρών μεταξύ των ετών 1960 - 2010 έχει αυξηθεί κατά 257 τοις εκατό. Σε ειδικευμένους γιατρους,μεγαλύτερη αύξηση (έως και 470 τοις εκατό) από ό, τι για τους γενικούς ιατρούς (συν 115 τοις εκατό).

Από το 2000, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων γιατρών στην Αυστρία έχει αυξηθεί κατά 30 τοις εκατό, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου του Αυστριακου Ιατρικού Συλλόγου, όμως, οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι παραπλανητικοί.

Για πρώτη φορά, στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Επιστήμης εκτιμάται σε συνεργασία με το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, σε κοινή μελέτη για το μέλλον ανάγκη για γιατρούς το 2030.
Μια πρόσφατη μελέτη, "οι γιατροί και γιατρίνες: Απαιτήσεις και θέσεις κατάρτισης 2010 - 2030" δημιουργήθηκε από την Αυστρία Υγείας GmbH.

Περιλαμβάνει τόσο την παρούσα κατάσταση της ιατρικής περίθαλψης, καθώς και τις προβλέψεις μέχρι το 2030 και να προβεί στις κατάλληλες συστάσεις.


Οι  νέοι γιατροί αφήνουν την Αυστρία με προορισμό την Γερμανία ή την Ελβετία.

Κείμενο βασισμένο σε ελεύθερη μετάφραση από το άρθρο της εφημερίδας.
διαβάστε το όλο το ενδιαφέρον άρθρο από πηγή -
aerztezeitung.de εδώ . (Quelle : aerztezeitung.de)