Απεργία ή διακανονισμός;



Για μέρες οι γιατροί, είχαν παλέψει για μια συλλογική σύμβαση για τα δημοτικά νοσοκομεία. Τώρα συμφώνησαν σε μια συμβιβαστική λύση του Bund Marburger - αλλά με βαρύ στομάχι.


Από το Βερολίνο. Η Μεγάλη Επιτροπή μισθολογίου των Marburger Bund, το Σάββατο στο Βερολίνο,συμφώνησε  τη νέα συλλογική σύμβαση για τους γιατρούς που συμφωνήθηκε στα τοπικά νοσοκομεία - και, συνεπώς, η απεργία για  τους 50.000 γιατρούς σε 600 νοσοκομεία έλαβε τέλος.

Για να εισαχθει η συλλογική σύμβαση που ισχύει, πρέπει επίσης να το εγκρίνει η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Τοπικών Ενώσεων (VKA) , την συλλογική σύμβαση. Αυτό θα έλθει σε συνεδρία την Δευτέρα.

 Αρχικά από το Bund Marburger τον Ιανουάριο οι  απεργίες ειχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθουν οριστικά μετά τη θετική ψήφο από το τραπέζι της VKA .

Η νέα συμφωνία προβλέπει για τους γιατρούς στα δημοτικά νοσοκομεία μισθολογική αύξηση ύψους 2,9 τοις εκατό που αρχίζει αυτό το μήνα και εφάπαξ καταβολή των 440 € πριν. Θα αυξηθεί επίσης κατά 2,9 τοις εκατό τα ποσοστά για την κατάσταση επι φυλακής υπηρεσία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συλλογική σύμβαση θα πρέπει να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία της VKA τη Δευτέρα.



πηγη : γερμανικη τηλεοραση