Η Συμβουλευτικη Επιτροπη Ηλικιωμενων αποδοκιμαζει την ελλειψη ιατρων


Πηγη
Μπριτα Γκαλερεϊν από το Μπερναου
Bernau-Red@moz.de
Πολλοι λιγοι γιατροι στην επαρχια,μεγαλη ελλειψη κατοικιας…Για τους ηλικιωμενους του Μπερναου γινεται παντα το λιγοτερο,βρισκει η Συμβ.επιτροπη ηλικιωμενων της πολης.
Η Ε.Ε το 2012 το ανακυρηξε ως ετος δρασης της ηλικιας και της αλληλεγγυης των γενεων.Στην φιλικοτητα της μεγαλης ηλικιας περιπλανιεται σε πολλες θεσεις γνωριζει ο κ.Χελμουτ Σουμπερτ,προεδρος της Επιτροπης 76ετων,η υπαρξη του ως προεδρος  πριν από  ½ χρονο.. «Ειμαστε υποχρεωμενοι τις παρακλησεις των ηλικιωμενων να τις εισακουμε καθως και να τις δημιουργουμε».Ετσι η συμβ.επιτροπη ηλικιωμενων τα σχεδια για το δημοτικο συμβουλιο αναφερει είναι σε πρωιμο σταδιο για το δημοτικο συμβουλιο και ετσι μπορει μονο να βελτιωνει προτασεις ή σχολια για το θεμα.Το διοικητικο συμβουλιο ωστοσο επιθυμει μια πιο ενεργη δραση. «Εχουμε συχνα την αισθηση ότι οι δικες μας προτασεις καθολου δεν λαμβανονται υποψη».Εκει δινονται πολλα,τι από την πλευρα των ηλικιωμενων,μπορει να βελτιωθει.Ιδιαιτερα οσον αφορα την φροντιδα υγειας με όλα τα προβληματα,τα οποια ανηκουν σαν παραδειγμα η ελλειψη γιατρων.Συγκεκριμενα στη δικη μας περιοχη ,πρεπει να περιμενει πιο πολύ για μια εξεταση παρα ο χρονος που εξεταζεται.Πως μπορει καποιος την φροντιδα υγειας να την σιγουρεψει…γι’αυτό δινεται στις 31 Μαρτιου ένα φορουμ υγειο/πολιτικο.
Η κοινωνικη φροντιδα ηλικιωμενων είναι ένα δευτερο σημαντικο σημειο.Πολλοι ηλικιωμενοι δεν μπορουν να πληρωσουν την ιατρικη φροντιδα. «αυτό δεν επιτρεπεται»τονιζει ο κ.Χελμουτ Σουμπερτ.Προβλημα διαρκειας για την συμβουλευτικη επιτροπη  ηλικιωμενων η διαμονη των ηλικιωμενων.Το 25% είναι πάνω από 65 ετων.Οι ηλικιωμενοι αυξανονται και η προσφορα είναι μικρη.Αυτο πιστοποιει ομοιως και ο Γενς Χεσλερ από το Μπερναου.Προς το παρον είναι 15% από τα διαμερισματα ο αρμοδιος τονιζει δεν φτανει. «Στο μελλον προφανως θα υπαρξουν περισσοτεροι ηλικιωμενοι που δεν θα μπορουν να εξυπηρετουνται.Επιπροσθετως ερχεται το θεμα ότι τα νεοκτιστα διαμερισματα ηλικιωμενων 6 έως 8€ ακριβοτερα γινονται,κι ετσι οι περισσοτεροι δεν μπορουν να τα πληρωσουν».