Για μια νέα πατρίδα…


Διαβαζοντας μια ερευνα για το Sachsen εδώ στη γερμανια,εχει δωθει  εμφαση στο ζητημα των μεταναστων που αναζητουν εργασια εκει,κυριως των αλλοδαπων  γιατρων.
Αναφερονται παραλληλα οι λογοι που καποιοι αλλοδαποι ιατροι αναζητουν την εργασια που οι πιο γνωστοι είναι  ο περιορισμος κινησης των ιατρων λογω των νεων φορεων υγειας καθως και τα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζουν.Κυριως οι ιατροι που μεταναστευουν ερχονται από την ανατολικη ευρωπη.Ο αριθμος των αλλοδαπων ιατρων φτανει σημερα τους 1400 με πρωτες θεσεις να κατεχουν πολωνοι, βουλγαροι και ρουμανοι και οι ελληνες στην ογδοη θεση.
Εχουν πια εξοικιωθει με τον νέο τροπο ζωης και την νεα τους πατριδα.
Εδώ να παραθεσω και ένα γραφημα που αναφερει για τους αλλοδαπους ιατρους.


πηγη aeksa.de



Οσο κι αν ιδανικα περιγραφονται από τα αρθρα που πιθανως διαβαζετε ή από ειδησεις που ακουτε,παντα πρεπει να ξερουμε πως τιποτα ονειρικο δεν υπαρχει και τιποτα δεν χαριζεται.
Οι θυσιες που απαιτουνται από ένα νέο γιατρο για ευελιξια στο ωραριο εργασιας για υπερωριες παντα πρεπει να υπολογιζονται.
Ας μην ξεχναμε την τωρινη  απεργια των ιατρων που ζηταει 6% αυξηση μισθου ενώ τους προτεινεται μονο ένα 1,48%.Επισης ας μην ξεχναμε ότι κι εδώ εχουμε επερχομενες μεταρρυθμισεις στον τομεα υγειας,ένα θεμα που θα μας απασχολησει  στο αμεσο μελλον.
Ισως τα επερχομενα προβληματα των ιατρων της γερμανιας είναι η αιτια που η μεταναστες ιατροι εχουν γινει της μοδας…….

πηγες για το κειμενο Ärztezeitung....γερμανικη τηλεοραση