Βερολίνο-Αθήνα συνεργασία



Οι γιατροί στο Βερολίνο και στην Αθήνα κατά του φιλελευθερισμού της αγοράς
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Βερολίνου (AKB) θέλει να κάνει στενή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας.
Αυτό οι εκπρόσωποι του Ιατρικου Συλλόγου Αθηνών συμφώνησαν σε μια πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Βερολίνου Επιμελητήριο στο Βερολίνο.

Τα δύο σώματα έχουν συμφωνήσει σχετικά για την ενισχυμένη συνεργασία, η οποία είναι, σύμφωνα με την AKB με τον Κοινοβουλευτικο Υφυπουργό, και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποστηρίζει ο  του Χανς Γιοακιμ Φουχτελ του CDU.

"Το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υγεία και την ευημερία του ασθενούς να ορίσουμε τι είναι καλό φάρμακο», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Βερολίνου Δρ.Γιονιτσ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ωρών συνάντηση με τους Έλληνες συναδέλφους στο Βερολίνο.



Θέλουμε την  ιατρική ως επιστήμη και όχι την ιατρική ως εμπόριο,αναφέρεται ο κυριος Δρ.Γιονιτσ και ο συναδελφός του κυριος Δρ.Πατουλης.
Οι δύο ιατρικοί σύλλογοι σχεδιάζουν ένα κοινο ψήφισμα για την κρίση της υγειας που θα συμμετέχουν κι άλλοι ευρωπαικοι ιατρικοί σύλλογοι κι από άλλες πρωτεύουσες.




άρθρο από μετάφραση
πηγή,Quelle : aerztezeitung.de