Στηθοσκόπιο στο κινητό



Μια ομάδα φοιτητών της Αυστραλίας έχουν εφεύρει ένα ψηφιακό στηθοσκόπιο που μπορεί να ανιχνεύσει την πνευμονία μέσω μιας σύνδεσης σε ένα smartphone.
Η συσκευή ακούει μοτίβα της αναπνοής του χρήστη και τους ήχους στο στήθος και παραπομπές, τότε αυτό κατά μία ιατρική βάση δεδομένων θα  στελνετε μια διάγνωση καιενα σχέδιο θεραπείας μέσω ενός app.
Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με την εφεύρεσή τους θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας την έγκαιρη διάγνωση της πνευμονίας στην παιδική ηλικία -που λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος των παιδιών κάτω των πέντε ετών.
Οι φοιτητές λένε ότι η συσκευή είναι 4000 τοις εκατό φθηνότερα από τις υπάρχουσες λύσεις στην αγορά.



digital στηθοσκοπιο
πηγη εικονας-source: Microsoft

 Το Imagine Cup είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογίας από τη Microsoft, που διαθέτει φοιτητές από όλο τον κόσμο να ανταγωνίζονται για την κατασκευή πρωτοποριακής τεχνολογίας που παρέχει λύσεις σε προβλήματα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορα ομάδα της Αυστραλίας που υπαρχει σε τελικό. Πέρυσι, μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καμπέρα ηταν στο μεγάλο τελικό στη Νέα Υόρκη, αλλά χτυπήθηκαν από τον ανταγωνισμό αφότου οι Qantas έχασαν τις αποσκευές τους.
Περισσότερα παιδιά να αναπτύσσουν πνευμονία από την ελονοσία, τον ιό HIV και την ιλαρά μαζί, και 98 τοις εκατό από αυτούς είναι στον αναπτυσσόμενο κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διδονται από την Οργανωση Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονιας.


μετάφραση από
πηγή άρθρου(source) : news.com.au