Νεκρος και δευτερος γιατρος απο τον εμπολα στην Αφρικη

ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ... Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...

Ένας γιατρός, ο δεύτερος κατά σειρά, ο οποίος πρωτοστάτησε στη μάχη εναντίον της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Ο γιατρός Μοντούπε Κόουλ, ένας διάσημος αρχίατρος στην χώρα που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κόνο της Φρίταουν είχε διακομιστεί την 9η Αυγούστου στο κέντρο νοσηλείας ασθενών με Έμπολα του Καϊλάχουν (ανατολικά), το οποίο ανακοίνωσε τον θάνατό του.

«Είναι αλήθεια και όλοι μας είμαστε πολύ λυπημένοι» επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Μπρίμα Κάργκμπο, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Ο γιατρός Κόουλ, ηλικίας περίπου 50 ετών, είναι ο δεύτερος ιατρός στη Σιέρα Λεόνε που πεθαίνει από τον Έμπολα, μετά το γιατρό Όμαρ Χαν, τον μοναδικό ειδικό στην επιδημιολογία στην χώρα, που απεβίωσε την 29η Ιουλίου.

H γερμανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, όπου μαίνεται μια επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.


Οδηγία στους Γερμανούς: Εγκαταλείψτε την Αφρική

«Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της κυβέρνησης συναντήθηκε σήμερα το πρωί για να συζητήσει το θέμα της Δυτικής Αφρικής και του ιού Έμπολα. Αποφάσισε να ζητήσει από όλους τους Γερμανούς πολίτες στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία να φύγουν» είπε ο Μάρτιν Σέφερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η έκκληση αυτή δεν αφορά τους εργαζομένους στον ιατρικό τομέα ή το διπλωματικό προσωπικό της Γερμανίας και οι πρεσβείες θα παραμείνουν ανοικτές» προσέθεσε.


Ο 36χρονος Τζάτο Ασίχου Αμπντουλκουντίρ, εργαζόμενος στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου του ECOWAS, συνόδευε σε κάποια διοργάνωση του Ecowas τον Λιβεριανό Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Νιγηρία τον περασμένο μήνα.

Είχε τοποθετηθεί σε καραντίνα.

Με τον θάνατό του, ο αριθμός των νεκρών από τον Έμπολα στη Νιγηρία, από τις 20 Ιουλίου που έφθασε στη χώρα ο Σόγερ, ανήλθε σε οκτώ.

"Η Επιτροπή επιθυμεί να καθησυχάσει το προσωπικό όλων των δομών του Οργανισμού σε ολόκληρη την περιοχή ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εγγύηση της υγείας και της ασφάλειάς τους", αναφέρει ο Ecowas σε ανακοίνωσή του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
stoxos.gr