Μεταναστεύουν και οι Γερμανοί



Μεταναστεύουν και οι Γερμανοί: Εργάτες και φοιτητές αναζητούν μαζικά στην Αυστρία καλύτερο μέλλον



Τη στιγμή που κύματα μεταναστών από τον πολύπαθο ευρωπαϊκό Νότο – και όχι μόνο – εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, στη χώρα ηγέτιδα της Ε.Ε. και ρυθμιστή της οικονομίας της, τη Γερμανία, ολοένα και περισσότεροι είναι οι Γερμανοί που με τη σειρά τους εγκαταλείπουν τη χώρα τους, για εργασιακούς και σπουδαστικούς λόγους, αναφέρει δημοσίευμα του τσέχικου ειδησεογραφικού ιστότοπου Česká Pozice.


Εργάτες και φοιτητές αναζητούν
μαζικά στην Αυστρία καλύτερο μέλλον


Πράγματι, ποιας εθνικότητας πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων που μεταναστεύουν στην Αυστρία; Τούρκοι, πληθυσμοί από την πρώην Γιουγκοσλαβία, Έλληνες Ισπανοί και άλλοι; Λάθος, οι περισσότεροι είναι Γερμανοί πολίτες!

Μάλιστα, ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια: σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, αυτή τη στιγμή 158.000 Γερμανοί πολίτες και 230.000 συνολικά μετανάστες γερμανικής καταγωγής ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη Βιέννη, το Τιρόλο και την Ανατολική Επαρχία του Μπέργκενλαντ. Μόνο στα αυστριακά πανεπιστήμια, είναι εγγεγραμμένοι περί τους 30.000 νεαρούς Γερμανούς.

Γιατί, όμως, τόσοι Γερμανοί εγκαταλείπουν μαζικά την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης; Σύμφωνα με εκπρόσωπο της WAW (οικονομικής υπηρεσίας της Βιέννης), οι Γερμανοί προτιμούν την Αυστρία και ειδικότερα το μητροπολιτικό της κέντρο, λόγω του υψηλού επιπέδου διαβίωσης, των εργασιακών ευκαιριών και συνθηκών, καθώς και των προηγμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η Βιέννη ανέκαθεν άρεσε στους Γερμανούς και πιο συγκεκριμένα σε εκείνους που διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο (ακαδημαϊκούς, αρχιτέκτονες, οικονομικούς συμβούλους και αναλυτές, γιατρούς, διαφημιστές ασφαλιστές κ.α.), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας «γλώσσα», η ποιότητα του φαγητού, καθώς και το ελκυστικό αλπικό τοπίο.



Πηγή: iefimerida.gr