Ελλείψεις γιατρών σε νοσοκομεία και αγροτικά στην Αυστρία





Η υγεία της Αυστρίας αλλάζει. Με βελτιστοποιημένες συνθήκες εργασίας, ωστόσο η έλλειψη των γιατρών σε νοσοκομεία και κλινικές θα την κάνουν να υποφέρει και πάλι.

H Αυστρία θέλει τις συνθήκες εργασίας των γιατρών  και των νοσοκομείων να βελτιωθουν.
Κατά τα προσεχή έτη, που έρχονται αντιμετωπίζουν έλλειψη γιατρών. Ο αυστριακός Ιατρικος Συλλογος στη Βιέννη (OAK) προτείνει, μεταξύ άλλων, τον στόχο να επιζητήσουν νέους γιατρούς στη Γερμανία, ίσως με τη βοήθεια των υποτροφιών για την αγροτικό όσον αφορά  τους γιατρούς.

Η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης έχει αποφασιστεί τον Απρίλιο από το Εθνικό Συμβούλιο. Μέχρι το 2014, θα πρέπει να εφαρμοστεί. Η μεταρρύθμιση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την βελτίωση των ποιοτικών προτύπων και των διαδικασιών επεξεργασίας.




 
Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε νέες μορφές κρατικής φροντίδας στο νοσοκομείο ,να κάνει τους ειδικούς και γενικούς ιατρούς να κινούνται σε πρακτικές του ομίλου της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ωραριων βράδια και  Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να μειωσουν τα ασθενοφόρα. Αλλά ακόμα και στον τομέα εξωτερικων ιατρείων στερείται ειδικευμένων εργαζομένων.

Σήμερα εξασκουνται στην Αυστρία 1563 αγροτικοι ιατροι με την περιφερειακή σύμβαση ασφάλισης υγείας σε κοινότητες με λιγότερους από 3.000 κατοίκους, η οποία είναι περίπου 40 τοις εκατό του συνόλου των γενικών ιατρών. Στα επόμενα πέντε χρόνια θα φτσει το ποσοστο 26 τοις εκατό, το οποίο θα είναι ο αριθμος 400 αγροτικών γιατρών να ειναι συνταξιούχοι.




Στα επόμενα δέκα χρόνια, ακόμη και 56 τοις εκατό (872) από τα ιατρεια της χώρας πρέπει να συμπληρωθούν. Το πρόβλημα: "Όλο και λιγότεροι νέοι γιατροί  αιτουνται για αγροτικο γιατρό της χώρας, και ο αριθμος μεγαλωνει όλο και περισσότερο, από τη στιγμή που έχουν λάβει μια εικόνα των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στη διαφημιζόμενη θέση», αναφερει ο ιατρικος συλλογος.
Πολλοί νέοι γιατροί δεν ειναι αρκετα σίγουροι για το αν είναι οικονομικά αρκετο το αγροτικο σε θέση για να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

Επίσης ανησυχητικό είναι ο απόγονος της έλλειψης ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου. Σε όλες σχεδόν τις επαρχίες θέσεις αγροτικου θα πρέπει να διαφημίζονται περισσότερο από μία φορά και συχνά σε εθνικό επίπεδο.


Συμφόρηση στις κλινικές

Υπάρχει επίσης ένα εμπόδιο στις κλινικές στην Αυστρία. Πολλοί γιατροί δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τις τρέχουσες συνθήκες εργασίας στις Άλπεις.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Ινστιτούτο Εμπειρικής Κοινωνικής Έρευνας (IFES), οι γιατροί που ρωτήθηκαν/ερευνα για 2000 γιατρούς για λογαριασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων Curia στα νοσοκομεία <θα προσφέρουν αρκετές θέσεις στα νοσοκομεία πιθανότητες να πάρουν τις ιδέες των γιατρών στην καθημερινή τους εργασία πιο κοντά.

Οι μέσες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας με βάρδιες κυμαίνονται σε έως και 54 ώρες. Σε σύγκριση, η Γερμανία είναι, σύμφωνα με την Marburger Bund κάθε τέταρτος γιατρος/ο κλινικός φόρτος εργασίας την εβδομάδα αγγιζει τις 60-79 ώρες.

 Το 76 τοις εκατό των ερωτηθέντων είδε την έλλειψη προσωπικού,στα νοσοκομεία της Αυστρίας υπαρχει πυρετώδη αναζήτηση για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ένα "σοβαρό πρόβλημα" που αντιμετωπίζει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης.

"Αν δεν κάνουμε τίποτα, οδεύουμε με τέρμα το γκάζι σε μια έλλειψη γιατρών", σύμφωνα με τον Ιατρικό Συλλογο. Βελτίωση παραδέχονται, μεταξύ άλλων, στη διοίκηση ή την ισορροπία εργασίας-ζωής.



πηγή άρθρου αναγνωση και ελευθερη μεταφραση απο το αρθρο που δημοσιευθηκε απο το springermedizin.de.
Διαβαστε το αρθρο στα γερμανικα ΕΔΩ .