Χωρίς οδηγό τα τρένα στη γερμανία





Στη Γερμανία, στόχος των υπευθύνων του γερμανικού σιδηρόδρομου είναι να αυτοματοποιηθούν πλήρως τα τρένα ώστε να μην χρειάζεται η παρουσία οδηγού στις αμαξοστοιχίες.

Εκπρόσωποι από το Deutsche Bahn σιδηροδρομικό δίκτυο ανέφεραν ότι έως το 2023, ένα μέρος των αμαξοστοιχιών δεν θα χρειάζεται οδηγό, σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

“Εκτιμώ ότι έως το 2021, 2022, 2023 θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα μέρος του δικτύου μας εντελώς αυτοματοποιημένο” δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bahn (DB) Rüdiger Grube στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την Πέμπτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η αυτόματη οδήγηση σε ένα σύνθετο σιδηροδρομικό σύστημα, όπου υπάρχουν γρήγορες και αργές επιβατικές αμαξοστοιχίες καθώς και τρένα που μεταφέρουν φορτία είναι πιο δύσκολη από ό, τι ένα U-Bahn υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά είναι δυνατό να γίνει πράξη.”





Οι αυτόματοι συρμοί βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο και ήδη έχουν γίνει κάποιες δοκιμές στα Ore Mountains, κοντά στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία.

Οι εκπρόσωποι του Γερμανικού σιδηρόδρομου έχουν επίσης αρχίσει συνομιλίες με εκπροσώπους των εργαζομένων και τα συνδικάτα τους.

«Οι οργανώσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών αναγνωρίζουν ότι η ψηφιοποίηση του κόσμου αλλάζει τα πράγματα», είπε ο Grube.

Η γερμανική κυβέρνηση, καθώς και κορυφαίοι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Audi και η BMW έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν δοκιμές για την αυτο-οδήγηση στα αυτοκίνητα.


πηγή απο allesgr.de