Μεταναστεύουν και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης




«Κύμα» προσφυγών στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν αμοιβές που τους οφείλονται από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, έχει προκληθεί στις τάξεις των ιατρών της Θεσσαλονίκης, ενώ, την ίδια στιγμή,

 1 στα 10 μέλη του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου έχει διερευνήσει σοβαρά την πιθανότητα να μεταναστεύσει στη Γερμανία, για επαγγελματικούς λόγους.


 



 

Όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος περισσότεροι από 550 γιατροί, συμβεβλημένοι με ασφαλιστικά ταμεία, προσέφυγαν, το τελευταίο διάστημα, στη Δικαιοσύνη, με σκοπό να διεκδικήσουν οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ κι άλλα ταμεία, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα να τους καταβληθούν τα ποσά αυτά από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, στο διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου, 600 γιατροί από τα περίπου 6.000 ενεργά μέλη του ΙΣΘ ζήτησαν συμβουλές για να εργαστούν στη Γερμανία, ενώ 90 από αυτούς βρήκαν εργασία σε νοσοκομεία της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας. Ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε πως «ο ΕΟΠΥΥ έχει λειτουργικό κόστος 40-50 εκατ. ευρώ, η ΗΔΙΚΑ 25 εκατ. ευρώ, ενώ το αρχικό κόστος λειτουργίας των τηλεφωνικών ραντεβού που ανέλαβαν ιδιώτες φθάνει στα 15 εκατ. ευρώ.


πηγή imerisia.gr