Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με τις περιπτώσεις Γερμανών ασθενών που έχουν κινδυνεύσει να χάσουν και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας των ανώνυμων γενόσημων-δολοφόνων που υποχρεωτικά τους ταΐζουν η Μέρκελ και ο Ρέσλερ.
Ακόμη και οι μεγαλύτερες και εγκυρότερες γερμανικές εφημερίδες, όπως η Die Welt, εκπέμπουν σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας ότι ο μόνος λόγος που η χώρα δεν έχει –μέχρι σήμερα- θρηνήσει θύματα είναι η αυτοθυσία των Γερμανών γιατρών, η οποία λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στα ανώνυμα γενόσημα, που παράγονται ανεξέλεγκτα και υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Ινδία, το Ισραήλ και η Κίνα.
Παρόλα αυτά, ο σάλος στη Γερμανία αφήνει προφανώς αδιάφορη την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία πειθάρχησε απολύτως στις εντολές της τρόικας και εφάρμοσε άνευ όρων τη συνταγογράφησηδραστικής που επιβάλλει ταανώνυμα γενόσημα-δολοφόνους και στον ελληνικό λαό.
Η ελληνική κυβέρνηση, που αδιαφόρησε για τη σύσσωμη αντίδραση όλων των εμπλεκομένων με την υγεία, οι οποίοι προειδοποίησαν για τους τεράστιους κινδύνους που φέρνει η δραστική στον Έλληνα ασθενή, για τις δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο της αποβιομηχάνισης και ανεργίας (αφού το ελληνικό φάρμακο πετιέται έξω από τα φαρμακεία και 20.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο), αλλά και της οικονομίας (αφού η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτοξευθεί μόλις μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές τωνανώνυμων γενόσημων), τώρα επιλέγει να κλείσει τα αυτιά και στις κραυγές αγωνίας χωρών που εφάρμοσαν τη μέθοδο πριν από εμάς και ήδη ζουν με τις συνέπειες. Κι όλα αυτά, για να αποδείξουν οι κυβερνώντες –μια ακόμη φορά- πόσο «καλοί μαθητές» είναι στην τρόικα, που ενδιαφέρεται μονάχα να εξασφαλίσει ότι οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων θα θησαυρίζουν εις βάρος των ζωών των Ελλήνων πολιτών.
«Καταστροφικές και δραματικές ελλείψεις φαρμάκων»
Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt επανέρχεται στο τεράστιο πρόβλημα των ανώνυμων γενόσημων αμφιβόλου ποιότητας που εισάγονται στη Γερμανία από ασιατικές χώρες –το οποίο έχει στηλιτεύσει με σειρά δημοσιευμάτων- και τονίζει τις σημαντικές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα με τις οποίες βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι γιατροί και ασθενείς στη Γερμανία.
Η εφημερίδα επικαλείται μεγάλη έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που σκιαγραφεί με τα μελανότερα χρώματα τον κίνδυνο για την υγεία των Γερμανών πολιτών, ο οποίος αυξάνει μέρα με τη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που μόνο με τον προσωπικό κόπο των γιατρών και της διοίκησης των νοσοκομείων γίνεται δυνατό να εξασφαλιστούν φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών –ακόμη και εκείνων των οποίων οι ζωές βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.
Ως παράδειγμα, το Γερμανικό Πρακτορείο εξετάζει τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πια στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξωνίας-Άνχαλτ, η οποία είναι χαρακτηριστική για το σύνολο της γερμανικής επικράτειας. Η Ένωση Φαρμακοποιών του κρατιδίου εκεί καταγγέλλει ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα στα νοσοκομεία αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία δύο χρόνια. Ιδιαίτερα στα τέλη του 2012, η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα «καταστροφικά και δραματικά», όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της ένωσης, Μάρτιν Βολφ.
Οι μεγαλύτερες ελλείψεις αφορούν φάρμακα για νόσους της καρδιάς, ακόμα και αντιβιοτικά ή σκευάσματα για τα μάτια. Το πρόβλημα είναι μεγάλο όχι μόνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται, αλλά και για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Η συνέχιση της θεραπείας των ασθενών πολλές φορές εξαρτάται από την «τύχη, την εξειδίκευση και τη λογιστική μαεστρία» των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες του κρατιδίου, που προμηθεύουν τα νοσοκομεία, καθώς αναγκάζονται να κάνουν παραγγελίες φαρμάκων από το εξωτερικό. Βεβαίως, οι παραγγελίες φαρμάκων από άλλες χώρες –πέραν του κινδύνου που συνεπάγονται για τους ασθενείς (αφού δεν ελέγχονται οι συνθήκες παραγωγής τους)- τελικά αυξάνουν και τη φαρμακευτική δαπάνη, ακριβώς αυτή που υποτίθεται είχε στόχο να μειώσει η μεταρρύθμιση της υγείας στη Γερμανία, η οποία επέβαλε τη δραστική. Μια μεταρρύθμιση που εμπνεύστηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ, κατά τη διακυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Φαρμακοποιών Σαξωνίας-Άνχαλτ, κ. Βολφ δε βλέπει κανένα φως στο βάθος του τούνελ. Δε βλέπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, αφού –όπως εξηγεί ο ίδιος- «με δυσκολία τηρούνται τα ευρωπαϊκά στάνταρντ παραγωγής» στις ασιατικές χώρες από τις οποίες εισάγονται στη Γερμανία τα ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνοι. Είναι, δηλαδή, αδύνατο ακόμη και για τη Γερμανία –πόσο μάλλον για τον υποστελεχωμένο, κατά ομολογία της ίδιας του της διοίκησης, ΕΟΦ- να ελέγξει τους κινδύνους για την υγεία των ασθενών που κρύβουν σκευάσματα τα οποία παράγονται σε Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ, Κίνα, Μπαγκλαντές.
Μάλιστα, όταν όντως κάποιος έλεγχος καταφέρει να εντοπίσει μια επικίνδυνη παρτίδα, αυτή αποσύρεται από τις γερμανικές αρχές, την ίδια ώρα που η νομοθεσία περί δραστικής υποχρεώνει τους ασθενείς να αναζητούν τα συγκεκριμένα και μόνο τα φάρμακα! Ως συνέπεια του παραλογισμού αυτού, τελικά, όταν δε γίνονται έλεγχοι οι Γερμανοί ασθενείς κινδυνεύουν να πάρουν επικίνδυνα σκευάσματα, ενώ όταν γίνονται οι έλεγχοι, τα επικίνδυνα σκευάσματα αποσύρονται και οι ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία τους, ίσως ακόμη και για τη ζωή τους.
Ως αποτέλεσμα όλου αυτού του χάους, οι γιατροί βρίσκονται πολύ συχνά σε αδιέξοδο και αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις των φαρμάκων με τη δική τους αυτοθυσία, προσπαθώντας κάποιες φορές να εφαρμόσουν ακόμα και εναλλακτικές θεραπείες, αντί αυτών που επιβάλλονται επιστημονικά και στις οποίες ήταν μέχρι σήμερα ρυθμισμένοι οι ασθενείς τους.
Το πρόβλημα όμως θα παραμένει και θα διογκώνεται, όσο η γερμανική κυβέρνηση επιμένει να υπηρετεί –και να επιδιώκει το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα- τα συμφέροντα γερμνανο-ισραηλινών βιομηχανιών ανώνυμων γενόσημων, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Πόσο μάλλον, όταν έχει αποδειχθεί ότι πολλά από αυτά τα σκευάσματα προκαλούν από τάσεις αυτοκτονίας μέχρι και θανάτους...
πηγή άρθρου στα ελληνικά από newsbomb.gr
Διαβάστε το άρθρο απο την εφημερίδα
Die Welt Lieferengpässe bei Medikamenten