Ένα εμφύτευμα αμφιβληστροειδούς έρχεται να δώσει μια σύντομη αναλαμπή του φωτός σε ένα μικρό αριθμό των τυφλών ατόμων, και θα μπορούσε μιαν ημέρα να είναι μια κοινή θεραπεία για την απώλεια της όρασης λόγω τραυματισμού ή ασθένειας.
εμφυτευμα αμφιβληστροειδους φερνει την θεραπεια |
O Σον Κέλι, ένας ανώτερος επιστήμονας στα συστήματα του Πανεπιστήμιου Carnegie Mellon, έχει αναπτύξει ένα τσιπ υπολογιστή που μετατρέπει τις εικόνες της κάμερας σε ηλεκτρικούς παλμούς που τα νεύρα στο εσωτερικό του εγκεφάλου μπορουν να το καταλάβουν. Το αποτέλεσμα είναι το όραμα.
Οι κάμερες είναι απίστευτα μικρες και τοποθετημένες σε ένα ζευγάρι γυαλιά. Οι ψηφιακές πληροφορίες που συλλέγονται από την κάμερα στέλνεται κατά μήκος του σύρματος σε ένα λεπτό φιλμ που εμφυτεύεται χειρουργικά στο πίσω μέρος του ματιού του ασθενούς, μεταξύ του σκληρού χιτώνα και τον αμφιβληστροειδή.
Τα ηλεκτρικά σήματα που διεγείρουν τα νεύρα στον αμφιβληστροειδή, και επιτρέπουν στον ασθενή να δει. Το σύστημα τροφοδοτείται μέσω επαγωγής - πολύ ρεύμα δεν είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι το ηλεκτρικό πεδίο δεν πρέπει να διεισδύει βαθιά μέσα στο κεφάλι.
πηγή discoverynews-αναγνωση και ελευθερη μεταφραση