Τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αποφασίσει πριν φυγει γερμανία





Παρακάτω θα διαβάσετε τις συμβουλές δύο ανθρώπων, οι οποίοι άφησαν πίσω τους την Ελλάδα και μετανάστευσαν στη Γερμανία..

Όνομα: Χ.
Ηλικία: 31.
Ειδικότητα: Επόπτης Δημόσιας Υγείας.
Επάγγελμα που εξασκείς τώρα: Επόπτης Δημόσιας Υγείας (Hygienekotrolleur) – υπάρχουν μικρές αλλά βασικές διαφορές στην αντιστοίχιση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
Χώρα διαμονής: Γερμανία

Για ποιο λόγο αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα;
Ο κύριος λόγος ήταν το επαγγελματικό αδιέξοδο.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αποφασίσει τη «Μεγάλη Έξοδο», σύμφωνα με τη δική σου εμπειρία;
Δεν είναι ένα και δύο αυτά που πρέπει να προσέξει κάποιος που παίρνει την απόφαση να φύγει. Είναι πολλά. Πού θα πάει (χώρα), πού θα μείνει, αν υπάρχουν γνωστοί ήδη εκεί (και δεν μιλάω για άλλους Έλληνες ομογενείς, αλλά για συγγενείς ή ίσως σύντροφο), αν το πτυχίο του αναγνωρίζεται σε αυτή τη χώρα, αν η αγορά εργασίας έχει χώρο για το συγκεκριμένο επάγγελμα, αν το έχει σίγουρα αποφασίσει ή απλά θέλει να δει και το κυριότερο είναι αν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε λόγια φίλων, συγγενών ή ακόμα και σε ψεύτικες εταιρείες ευρέσεως εργασίας.

Πόσος καιρός χρειάστηκε να περάσει μέχρι να βρεις την εργασία της επιλογής σου;
Πέρασαν 2 χρόνια (είμαι από τους τυχερούς) μέχρι να βρω μια θέση στο αντικείμενο σπουδών μου. Στο μεσοδιάστημα εργάστηκα αρχικά σε ελληνικά εστιατόρια και το μεγαλύτερο διάστημα σε αποθήκη ανακύκλωσης.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη εργασία που κάνουν οι φοιτητές στη χώρα που βρίσκεσαι;
Απ’ όσα έχω ακούσει οι φοιτητές εργάζονται σε τομείς σχετικούς με το επάγγελμα που σπουδάζουν, σε προγράμματα επιδοτούμενα από τις σχολές τους (με τον απόλυτα βασικό μισθό ημιαπασχόλησης) ή σε κάτι άσχετο για να κερδίσουν κάποια χρήματα.

Από πού ξεκινάει κάποιος να ψάχνει τη δική του «έξοδο»; Τι πρέπει να προσέξει;
Πιστεύω ότι η πρώτη αναζήτηση πρέπει να είναι σχετικά με την επιλογή της χώρας και κατ’ επέκταση την εκμάθηση, βελτίωση ή το φρεσκάρισμα της γλώσσας. Όπως προανέφερα, πρέπει να προσέξει σε κάθε περίπτωση τις «υποσχέσεις» που δίνουν συγγενείς, εταιρείες και όποιος άλλος, χωρίς γραπτές αποδείξεις. Ακόμα ένα πολύ βασικό είναι ο τόπος διαμονής, γιατί για παράδειγμα στη Γερμανία, χωρίς σπίτι (είτε συμβόλαιο μίσθωσης είτε να δηλωθείς σε διεύθυνση κάποιου που θα σε φιλοξενήσει) δεν βρίσκεις εργασία, και χωρίς εργασία (αποκλειστικά με συμβόλαιο) δεν βρίσκεις σπίτι.




πηγη από allesgr.de




Πνευμονολόγος στη Γερμανία




Εδω και καιρο που δημοσιευω πολλα αρθρα για τη ιατρικη ειδικοτητα στη Γερμανια εχω δει να γινεται αναφορα και ανοιγμα θεσεων και πολλες αγγελιες οσον αφορα την ορθοπεδικη και τη ψυχιατρικη στα γερμανικα νοσοκομεια.

Ψαχνοντας ομως στο διαδικτυο εντυπωση μου εκανε οτι διαβαζω οτι ζητουνται και πνευμονολογοι στη Γερμανια μια ειδικοτητα με μελλον και μεγαλη εξελιξη.






Ο συνδεσμος ειναι στα γερμανικα και αναφερει τα υπερ του να διαλεξεις την πνευμονολογια ως ειδκοτητα καθως προσφερει και την δυνατοτητα να δεις προσφατες αγγελιες εργασιας.Επισης αναφερει τους συμβεβλημενους ιατρους και νσοκομεια που προσφερουν την συγκεκριμενη ειδικοτητα.

Ριξτε μια ματια http://www.ich-werde-pneumologe.de/site/index/65

επισης και εδω http://www.ich-werde-pneumologe.de/index.php/site/index/51


πηγη για το αρθρο διαδικτυο